Här har du ett recept på glutenfri långpannebröd
Ett enkelt bröd att baka som också är perfekt att bjuda på men också att frysa in till senare tillfälle. Recept på glutenfri långpannebröd
Gör så här
Förvärm ugnen till 200°C. Smörj och mjöla en långpanna eller täck den med bakplåtspapper.
I en stor skål, blanda ihop glutenfri mjölmix, salt, bikarbonat och bakpulver. Om du väljer att använda några extra tillbehör som frön eller nötter, blanda dem också i mjölblandningen.
I en separat skål, vispa ihop filmjölk (eller yoghurt), ägg och olja tills det är väl blandat.
Häll den våta blandningen över den torra blandningen och rör om tills allt är väl blandat och inga klumpar finns kvar. Blandningen kommer att vara ganska tjock.
Häll smeten i den förberedda långpannan och använd en slickepott för att jämna ut den jämnt över pannan.
Grädda i förvärmd ugn i cirka 20-25 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
När brödet är klart, låt det svalna något innan du skär det i bitar och serverar det. Servera det med smör, ost eller din favorit pålägg.
Det här glutenfria långpannebrödet är perfekt för att servera till frukost, mellanmål eller som tillbehör till soppor och sallader. Det är saftigt, smakrikt och enkelt att göra!