Morotskaka
Att baka en glutenfri och laktosfri morotskaka är möjligt med några justeringar. Här är ett grundrecept för dig
Glutenfri och laktosfri mortoskaka
Ingredienser:
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen muskotnöt
En nypa salt
2 dl riven morot
1 dl laktosfri mjölk (eller annan mjölkersättning)
1 dl rapsolja
ca 1 dl strösocker
1 dl ljusbrunt socker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175°C och smörj och mjöla en form.
Blanda mjölmix, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära, muskotnöt och salt i en skål.
I en annan skål, vispa ihop ägg, strösocker, ljusbrunt socker och vaniljextrakt tills det är väl blandat.
Tillsätt olja och laktosfri mjölk i äggsmeten och blanda väl.
Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten tills det är jämnt blandat.
Rör sist ner den rivna moroten i smeten.
Häll smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
Låt kakan svalna i formen i några minuter innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
När kakan har svalnat helt kan du dekorera den med valfri glasyr eller strö lite florsocker över.
Glutenfri och laktosfri mortoskaka
Det är viktigt att följa receptet noga och använda de angivna ersättningsprodukterna för att säkerställa att kakan blir glutenfri och laktosfri.
Amerikanskt godis kan användas för att lägga till en rolig och exotisk touch vid olika tillfällen. Det är perfekt för till exempel temafester, filmkvällar eller bara som en spännande variation från det vanliga godiset. Med sitt breda utbud av smaker och unika produkter som peanut butter cups, saltvattenstoffee och sura gummibjörnar, kan amerikanskt godis ge en extra glädje och överraskning till både barn och vuxna.
1 svar på “Hur bakar man glutenfri och laktosfri mortoskaka?”