Här är ett recept på en enkel och läcker hemlagad glutenfri pizzadeg
Glutenfri pizzadeg
Gör en glutenfri pizzadeg hemma
Ingredienser:
300 g glutenfri mjölmix (exempelvis en mix av majs-, ris- och bovetemjöl)
ca 1 tsk bakpulver
1/2-1 tsk salt
1 tsk socker
1 dl varmt vatten
2 msk olivolja
1 ägg
Instruktioner:
Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver, salt och socker i en stor skål.
Gör en grop i mitten av mjölblandningen och tillsätt det varma vattnet, olivoljan och ägget.
Blanda ihop ingredienserna tills de bildar en jämn och smidig deg. Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl eller vatten om degen är för torr eller för kladdig.
När degen är jämn och smidig, täck den med en handduk och låt den vila i ca 30 minuter.
Förvärm ugnen till 220°C.
Efter att degen har vilat, dela den i två delar för att göra två tunna pizzabottnar. Platta ut varje del på en mjölad arbetsyta med hjälp av en kavel eller med händerna tills du får önskad tjocklek och form.
Placera pizzabottnarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Toppa pizzabottnarna med din favoritpizzasås och önskade tillbehör, som skivade grönsaker, ost, kött eller örter.
Grädda i förvärmd ugn i ca 12-15 minuter, eller tills pizzan är gyllenbrun och osten har smält.
Ta ut pizzan från ugnen och låt den svalna något innan du skär den i bitar och serverar.
Njut av din hemlagade glutenfria pizza! Du kan anpassa receptet efter dina smakpreferenser och lägga till eller ta bort ingredienser som du önskar.