Vill du tjäna pengar till klassen Lindesberg eller vill du tjäna pengar till laget Lindesberg?
Att sälja godis kan vara en bra idé för att tjäna pengar till klassen! Här är några steg för att komma igång:
Planera din försäljning:
Bestäm var och när du ska sälja godiset. Det kan vara under skolans evenemang, vid idrottsmatcher eller andra sammankomster där människor är intresserade av att köpa snacks.
Skaffa godiset:
Köp in godis i bulk från en grossist eller från en lokal leverantör. Se till att välja en variation av populära godissorter för att locka fler kunder.
Prissättning:
Bestäm priset för varje godisförpackning eller för varje enhet. Se till att prissättningen är konkurrenskraftig och att du fortfarande tjänar en vinst.
Marknadsföring:
Använd affischer, sociala medier och andra kanaler för att marknadsföra din godisförsäljning. Berätta för dina klasskamrater och föräldrar om när och var de kan köpa godiset.
Försäljning och service:
Under själva försäljningen, var vänlig och serviceinriktad mot dina kunder. Se till att hålla koll på lagret och fyll på vid behov.
Räkna pengar och redovisning:
Se till att hålla ordning på dina intäkter och utgifter och räkna pengarna noggrant och dokumentera försäljningen för att kunna redovisa till klassen.
Utvärdera resultatet:
När försäljningen är klar, utvärdera hur det gick. Vad fungerade bra och vad kan förbättras till nästa gång?
Genom att följa dessa steg kan du ha en framgångsrik godisförsäljning och tjäna pengar till klassen på ett roligt och engagerande sätt!
Att göra laktosfria kokosbollar är enkelt och läckert! Här är ett grundrecept:
Ingredienser:
200 g laktosfri kokosgrädde
200 g laktosfria havreflingor
50 g laktosfritt smör
100 g laktosfritt florsocker
200 g riven kokos
Instruktioner:
Smält det laktosfria smöret på låg värme i en kastrull.
Tillsätt den laktosfria kokosgrädden och rör om tills det är väl blandat.
Tillsätt de laktosfria havreflingorna och blanda väl tills det blir en jämn smet.
Låt smeten svalna något, men den ska fortfarande vara formbar.
Forma små bollar av smeten och lägg dem på en tallrik eller bakplåtspapper.
Rulla bollarna i den riven kokosen i det här fallet tills de är helt täckta.
Ställ in kokosbollarna i kylskåpet i minst en timme för att stelna.
Nu är dina laktosfria kokosbollar klara att serveras och du kan njuta av dem som en läcker och allergivänlig godbit. Dessutom när som helst på dagen och var noga med att förvara dem i kylskåpet om du inte äter dem direkt. Då håller de sig fräscha längre.