Glutenfri Rulltårta
Glutenfri rulltårta
Midsommar stundar och jag blev lite baksugen så jag bakade glutenfri rulltårta så tanken är att det blir jordgubbsbakelse till Midsommar med färska, svenska jordgubbar. Receptet ser ni här nere.
Jag brukar göra äggost som är min traditionella dessert med recept från min mormor, i år känner jag att det blir för mycket på schemat då jag har torsdag eftermiddag rätt så spikad. I år verkar det också bli bra väder, i alla fall i Göteborgsområdet.
Recept
2 dl Finax mjöl (eller något annat glutenfritt mjöl)
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
- Sätt ugnen på 250 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker poröst
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
- Tillsätt blandningen, lite i taget i äggsmeten. Rör om och tillsätt mjölken.
- Fördela smeten över bakplåtspappret.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen, sockra ytan och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna innan du lägger på sylt och rullar ihop kakan.