allmänt

Ovädret Hans

Regn och stormovädret Hans

Ovädret nådde Västkusten och Kungälv med besked. Redan förra  måndagen drabbades vi av ofantliga skyfall så mycket att vägen mellan Kungälv och Ytterby blev översvämmad. Boende fick enorma vattensamlingar in i sina hus, bussar blev inställda, till och med på nyheterna var det med .  Vi hann inte hämta oss innan Hans drog fram.

Igår förmiddag skulle jag åka med bussen in till city och handla på Ica, som tur var åkte jag på förmiddagen. När jag åkte hem och åkte förbi området som ligger en bit ifrån oss men bussen kör den slingan och vidare upp till oss där vi bor och vidare ner till busstationen, så jag att i bäcken var vattenflödet högt och tänkte att här kommer det nog att svämma över.  Under tiden jag var iväg tilltog både vinden och regnet och senare på eftermiddagen gick lokaltidningen ut med att Sparråsvägen var avstängd på grund av översvämning. Och lokal bussen var inställd och det har den varit sedan dess. Känner mig lite instängd… Jag kan ju gå ner till busstationen om jag ska iväg men är ju hemma nu på dagarna än så länge