Havet, Mässa

Flytande båtmässa

Öppet varv

 

Förra helgen var det dags för årliga båtmässan på Orust som även kallas Öppet varv.  Det är båtvarvet i Ellös,  Hallberg-Rassy som visar upp sina stora fina segelbåtar.  Även andra båtvarv har sina båtar till utställning där.  Då jag är uppvuxen på orten och min pappa har jobbat där så vill jag åka dit varje år,  det är något speciellt för mig.  Och ett av de andra båtvarven på Orust,  Malö,  är mina släktingar som startade en gång i tiden.  Min morfar byggde träbåtar och sönerna drev vidare med plastbåtar.  Tyvärr är det inte inom familjen längre men havet och båtar är viktigt för mig och finns i mina gener.

Före pandemin var det alla båtvarv på Orust som ställde ut men sen kursade de flesta båtvarven men Hallberg-Rassy överlevde. Men nu börjar så smått båtvarven komma igång igen där ute på ön, både Najad, Malö hade båtar med art visa upp. Det gläder mig.

 

Mitt föräldrahem ligger uppe bland bergen
Badplatsen i Ellös