Här är ett recept på en läcker citronmazarinkaka utan mjöl
Denna citronmazarinkaka helt utan mjöl är saftig, aromatisk och full av härlig mandelsmak. Dessutom är den perfekt för alla tillfällen, från fikastunden till festen!
Citronmazarinkaka helt utan mjöl recept
Ingredienser:
För kakan:
ca 200 g mandelmjöl
200 g rumsvarmt smör
200 g strösocker
4 ägg
Rivet skal av 2 citroner
Saft från 1 citron
1 tsk vaniljextrakt
En nypa salt
För mazarintäcket:
ca 100 g mandelmjöl
100 g rumsvarmt smör
100 g strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner:
Förvärm ugnen till 175°C.
Smörj och mjöla en rund form (ca 24 cm i diameter) eller täck den med bakplåtspapper.
Börja med att göra kakan. Vispa ihop det rumsvarma smöret och sockret tills det är fluffigt och ljust i en stor skål.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl efter varje ägg..
Rör ner mandelmjölet, rivet citronskal, citronsaft, vaniljextrakt och en nypa salt i smör- och äggsmeten. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan.
Gör mazarintäcket. I en separat skål, vispa det rumsvarma smöret och sockret tills det är fluffigt. Tillsätt sedan ägget och vaniljextraktet och vispa väl.
Rör ner mandelmjölet i smör- och äggsmeten och blanda tills det är jämnt.
Fördela mazarintäcket över kakan i formen och jämna till ytan.
Grädda i förvärmde ugnen i ca 35-40 minuter. Eller tills kakan är gyllenbrun och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
Låt kakan svalna i formen i ca 15-20 minuter innan du försiktigt lossar den från formen. Och låter den svalna helt på ett galler.
Skär kakan i bitar och servera den med en klick vispad grädde och dessutom med färska bär om du vill.