Det finns ett större sortiment idag
![Glutenfritt hårdbröd](http://annacarin.nu/wp-content/uploads/2024/05/1-5.jpeg)
Ett tag var det väldigt inne med att baka glutenfritt hårdbröd själv. Många bakade det också fast man inte är glutenallergiker för att det är nyttigare att inte äta så mycket mjöl. Om man vill ha alla mjölsorter hemma för att kunna variera bröden kan det bli lite dyrt då dessa mjöl kostar mer än vanligt mjöl. Har man en känslig mage så kan man använda rismjöl. Det är skalat och tomat långkornigt ris som är lättsmält. Annars kan man också köpa glutenfritt hårdbröd i butikerna. Det har kommit mer och mer sorter att handla och har man bråttom eller vill ha ett paket till exempel på jobbet kan det vara bra att köpa färdigt från affären.
Glutenfritt hårdbröd
Ett vanligt bröd kan vara gott där man kan lägga på lite mer smakrika pålägg så att det inte smakar konstigt. Vill man ha lite mer smak på brödet finns till exempel Sesam och havsalt. Det är både laktosfritt och glutenfritt. Det är bakat på rismjöl, sesamfrön, rapsolja och potatisstärkelse. Mjölken som finns i brödet är laktosfritt skummjölkspulver, och är man allergisk mot fröer så är det sesamfrön i så man tänker på det. Dom ligger i smarta portionsförpackningar för att brödet ska hålla sig färskt.
Tittar man på vad andra tycker om brödet så har det bara fått beröm och inget som är negativt så det är ett bröd du ska testa.