Livsstil

Nya glasögon

Dagen före midsommarafton fick jag nya glasögon. Har märkt under tidig vår att jag börjat se lite sämre särskild när jag läser, jag löser även korsord mycket och där har jag i vissa kryss känt av försämrad syn.  Tycker det är så avkopplande att lösa korsord och då måste man koppla bort allt som är jobbigt. Men när jag behövde ta läsglasögon ovanpå mina vanliga glasögon för att lösa visa kryss, då kände jag att det var dags att kolla synen. Jag använder linser ibland och då har jag läsglasögon till det. Efter synundersökningen konstaterades det att jag behöver lite starkare när jag läser så det blev ett par progressiva glas med liknande bågar som innan. Fick vänta i 2 veckor innan jag kunde hämta ut dem.

Oj vilken jobbig invänjning det var. Dem första dagarna fick jag ha föregående glasögon och skifta med innan jag vande mig riktigt med dem nya. Fick även lite huvudvärk dem första dagarna men nu funkar dem riktigt bra.  Och jag kan läsa liten text också 🙂