Livsstil

Göteborg firar 400 år

Göteborg fyller 400 år

 

Idag fyller Göteborg 400 år, 4 Juni 1621 grundades staden.

Det sändes på Youtube när det är som det är, det stora jubileums programmet är flyttat till 2023 men det sänds online med många artister som Lotta Engberg, Timo Räisänen, Miriam Bryant med flera.  Kronprinsessan Victoria höll tal, dock online.

Det har gjorts en särskild jubileums bakelse med mördegsbotten, mazarinfyllning, passionscurd och passionsmousse.

Klockan 16:21 var det salut över staden. Tomas von Brömssen höll tal på Ostindiefararen Götheborg. Från idag fredag4 Juni öppnar Jubileums utställning på Gustav Adolfs torg, och på Göteborgs stadsmuseum kommer ikoniska föremål för staden att ställas ut.

Tips på ställen i Göteborg att besöka

Här följer lite tips värt att besöka om ni kommer till Göteborg :

Liseberg, nöjesfältet som i år har öppet med förbokade biljetter på hemsidan. Universeum,  vetenskaps centrum som ligger alldeles intill Liseberg.  Slottsskogen,  stor park för promenad, picknick och även minigolf. ÅSkandinavium och Ullevi är hemma arenorna för stadens hockey lag respektive fotbolls lag.  Intill Liseberg ligger det stora hotellet Gothia Towers, med väldigt goda räkmackor som även går att få glutenfria i restaurang Heaven 23, ligger på våning 23.  Plus mycket, mycket mer. Nära till havet.

https://www.goteborg.com

https://wwwgoteborg2021.com

Ostindienfararen Götheborg
Kronprinsessan Victoria höll tal online till Göteborg
Vy över Göteborg