Hemmet, Livsstil

Pepparkaksbak

Så var det dags för årets pepparkaksbak. Med glutenfri pepparkaksdeg från Fria.  Jag bara älskar det företagets produkter. Degen ligger i frysdisken och tinas i kylskåpet. Någon timma innan tar jag ut degen till rumstemperatur.  När jag fick diagnosen för snart 4 år sedan så var det en väldigt omställning och inte lika mycket glutenfria produkter i handeln, det har blivit mycket bättre utbud dem senaste åren.  Och jag har även hittat glutenfri pepparkaksdeg.

Det största problemet nu är egentligen när jag ska äta/fika ute. Det är inte alla restauranger eller fik som har som har glutenfritt men dem flesta ställen går det att få något, fast det är inte alltid så kul med chokladbollar.  Nu har jag hittat många bra produkter  i handeln och många företag som gör bra och goda produkter.

Jag har alltid gillat att baka men det är inte alltid så lätt att baka med glutenfritt mjöl ,jag brukar för det mesta använda Finax Mjöl eller Sempers Mjöl mix. . Fått köpa ny kavel, nya formar, och bakbord. Jag har även köpt en ny hushålls assistent för brödbaket, igår åkte jag och sambon till Netonnet och inhandlade. En lagom stor modell med många finesser. Nästa helg planerar jag att baka glutenfria lussekatter. Det kommer mer om den imorgon. Köpa kaffe online