Bröd är en stapelvara i många hushåll, men för personer med glutenintolerans eller celiaki är det viktigt att hitta alternativ som är både smakliga och näringsrika. Bröd utan gluten erbjuder ett bra sätt att njuta av bröd utan att behöva oroa sig för glutenrelaterade problem. Här är en guide till att göra eller köpa glutenfritt bröd, inklusive några recept och tips för att säkerställa att du får ett bröd som är både gott och tillfredsställande.
Det finns enkla sätt att baka bröd som är både utan gluten och utan kolhydrater.
En gång i tiden såldes en limpa på Hemköp som kallades för LCHF brödet. Det visade sig vara bluff för det innehöll för mycket kolhydrater och mjöl dessutom. Bröd utan gluten. Visste ni att för att få bröd fluffigare så tillsätter man extra gluten. Nu har man dessutom gått över till artificiell gluten för att det dessutom är mycket billigare.
Detta har gjort att måna har börjar reagera på gluten. Det är inget fel i att köpa mjöl och baka själv. Det folk mår dåligt över är färdig bröd ute i butikerna. Prova baka eget så ska ni se att det inte är lika farligt.
Jag har letade efter ägg överallt men det var verkligen slut. Dessutom är det påsk så har folk verkligen köpt upp all ägg i alla affärer. I dag äntligen hittade jag ägg på Lidl så nu ska jag verkligen baka.
Här kommer ett recept på bröd utan gluten och kolhydrater
Du behöver följande:
1 ägg
1 paket mandelmjöl på 250 gram
5 matskedar linfrö som är hela
1 tesked salt
3 matskedar olja jag brukar ta mandelolja
Gör så här:
Blanda alla dessa ingredienser och vatten så klart tills att du får en färdig deg. Sedan är det bara att smeta ut dessa på bakplåtspapper och lägga in i ugnen på ca 10 minuter i 225 grader.