Resor

Mitt livs första flygresa

Min livs första flygresa gjorde jag 5 Juni 2018. Då jag alltid har varit flygrädd och rädd för trånga utrymmen så har jag bara åkt buss resor på mina resor, även till Spanien.

Men så träffade jag mitt livs kärlek och efter ett tag så blev jag politiskt engagerad. Det är mycket beroende på min situation med nekad sjukförsäkring som gjorde att jag gick med och blev engagerad.

Jag fick då möjligheten att följa med på ett studiebesök till Bryssel och besöka EU -parlamentet..

“Hjälp ” tänkte jag, hur ska jag klarar av att flyga? Men sedan en tid tillbaka så hade jag gått på psykoterapi och fick hjälp av henne att bearbeta min flygrädsla.  (https://www.samterapi.se/)  Och med mycket stöd av min sambo och medresenärerna gick resan bra. Det var inte så farligt som jag befarat. Det var värst ca 30 minuter före vi skulle gå ombord på planet men jag var väl förberedd med mindfulness i appen och jag gick undan lite och hade egen tid och bara försökte andas lugnt och lyssna.

Själva flygresan gick bra, det var värst med start och landning tycker jag. Men nu vågar jag flyga igen. Men det var jobbigt att gå på planet, men jag fick min sambo bredvid mig han lugnade mig och det var inte så farligt som jag trott.

När vi väl landat så var det en lång, lång  promenad genom hallen tills vi fick hämtat bagaget och bussen väntade på oss till hotellet.

När vi kom fram till hotellet och checkat in, så blev det en rundtur på stan.  Middagen åt vi på en liten mysig restaurang.  Jag och sambon åt korv, potatismos, kanske inte låter så gott men det var så bra lagat så det var väldigt gott. Vi gick även runt och kollade på det stora torget innan vi gick hem till hotellet, det var gång avstånd till hotellet.

 

 

Flyg bild på väg till Bryssel från Landvetter
EU Parlamentet

 

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, folkmassa och utomhus
Grand-Place de Bruxelas