Glutenfri pizzadeg hemlagad

Här är ett recept på en enkel och läcker hemlagad glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg hemlagad
Glutenfri pizzadeg hemlagad

 

Glutenfri pizzadeg

Gör en glutenfri pizzadeg hemma

Ingredienser:

300 g glutenfri mjölmix (exempelvis en mix av majs-, ris- och bovetemjöl)

ca 1 tsk bakpulver

1/2-1 tsk salt

1 tsk socker

1 dl varmt vatten

2 msk olivolja

1 ägg

Instruktioner:

Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver, salt och socker i en stor skål.

Gör en grop i mitten av mjölblandningen och tillsätt det varma vattnet, olivoljan och ägget.

Blanda ihop ingredienserna tills de bildar en jämn och smidig deg. Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl eller vatten om degen är för torr eller för kladdig.

När degen är jämn och smidig, täck den med en handduk och låt den vila i ca 30 minuter.

Förvärm ugnen till 220°C.

Efter att degen har vilat, dela den i två delar för att göra två tunna pizzabottnar. Platta ut varje del på en mjölad arbetsyta med hjälp av en kavel eller med händerna tills du får önskad tjocklek och form.

Placera pizzabottnarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

Toppa pizzabottnarna med din favoritpizzasås och önskade tillbehör, som skivade grönsaker, ost, kött eller örter.

Grädda i förvärmd ugn i ca 12-15 minuter, eller tills pizzan är gyllenbrun och osten har smält.

Ta ut pizzan från ugnen och låt den svalna något innan du skär den i bitar och serverar.

Njut av din hemlagade glutenfria pizza! Du kan anpassa receptet efter dina smakpreferenser och lägga till eller ta bort ingredienser som du önskar.


3 svar till ”Glutenfri pizzadeg hemlagad”

  1. […] finns många olika typer av glutenfria kaffebröd att välja mellan. Det kan vara svårt att veta vilket som är bäst eftersom smaken och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *