Bananpannkakor helt glutenfria
Lite lyxigare Bananpannkakor helt glutenfria
Det finns ett mycket enkelt recept på bananpannkakor med bara två ingredienser, men det finns också en lyxigare variant som du kan göra. Så varför inte ta och göra dessa pannkakor nu i helgen.
Receptet är för 20 stycken pannkakor, men det beror på hur stora du gör dom.
2 ägg
2 mogna bananer
85 g smält smör plus lite extra till stekningen
2,4 dl mjölk
0,5 tsk vaniljextrakt
2 msk socker
3 tsk bakpulver
3,3 dl mjölmix som är glutenfri eller glutenfri havre
olivolja till stekningen
Knäck äggen i en bunke och mosa ner bananerna med en gaffel. Rör ner smält smör, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ordentligt för att blanda dem; det ska bli en slät smet med små bitar av banan i. Om man vill göra i ordning smeten i förväg utesluter man bakpulvret och låter smeten stå i kylskåpet. Tillsätt bakpulvret strax innan du ska steka pannkakorna.
Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme till hög värme. Som alltid när man steker pannkakor blir den första inte så fin, men sedan går det lätt. Pannkakorna ska vara lite större än plättar och ganska tjocka, inte stora och tunna, så häll ca 2 msk smet i den heta stekpannan. Stek i 2–3 minuter tills bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakan och stek på andra sidan i upp till en minut tills den har blivit gyllenbrun. Låt pannkakan glida över på en tallrik och håll den varm i ugnen.
Beroende på stekpannans storlek steker du pannkakorna i omgångar. De är godast om man äter dem så fort som möjligt.