Här är ett recept på en läcker citronmazarinkaka utan mjöl

Denna citronmazarinkaka helt utan mjöl är saftig, aromatisk och full av härlig mandelsmak. Dessutom är den perfekt för alla tillfällen, från fikastunden till festen!

 

Citronmazarinkaka helt utan mjöl
Citronmazarinkaka helt utan mjöl

 

Citronmazarinkaka helt utan mjöl recept

Ingredienser:

För kakan:

ca 200 g mandelmjöl

200 g rumsvarmt smör

200 g strösocker

4 ägg

Rivet skal av 2 citroner

Saft från 1 citron

1 tsk vaniljextrakt

En nypa salt

För mazarintäcket:

ca 100 g mandelmjöl

100 g rumsvarmt smör

100 g strösocker

1 ägg

1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner:

Förvärm ugnen till 175°C.

Smörj och mjöla en rund form (ca 24 cm i diameter) eller täck den med bakplåtspapper.

Börja med att göra kakan. Vispa ihop det rumsvarma smöret och sockret tills det är fluffigt och ljust i en stor skål.

Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl efter varje ägg..

Rör ner mandelmjölet, rivet citronskal, citronsaft, vaniljextrakt och en nypa salt i smör- och äggsmeten. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat.

Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan.

Gör mazarintäcket. I en separat skål, vispa det rumsvarma smöret och sockret tills det är fluffigt. Tillsätt sedan ägget och vaniljextraktet och vispa väl.

Rör ner mandelmjölet i smör- och äggsmeten och blanda tills det är jämnt.

Fördela mazarintäcket över kakan i formen och jämna till ytan.

Grädda i förvärmde ugnen i ca 35-40 minuter. Eller tills kakan är gyllenbrun och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.

Låt kakan svalna i formen i ca 15-20 minuter innan du försiktigt lossar den från formen. Och låter den svalna helt på ett galler.

Skär kakan i bitar och servera den med en klick vispad grädde och dessutom med färska bär om du vill.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *