Alla kan äta laktosfritt
Att göra kyckling med laktosfri gräddsås är både enkelt och gott! Och dessutom kan alla äta det. Dessutom är det inte många som märker att den är laktosfri då det finns så bra produkter ute i butikerna nu som man kan använda. Som till exempel laktosfri grädde som man använder i detta recept. Här är ett grund recept som du sedan kan piffa till själv hur du vill.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Salt och peppar efter smak
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
2 dl laktosfri grädde
1 dl kycklingbuljong
ca 1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad timjan
Färsk persilja eller andra örter för garnering
Kyckling med laktosfri gräddsås
Instruktioner:
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléerna i cirka 5-6 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått fin färg. Ta sedan bort dem från pannan och låt dem vila under folie.
Tillsätt mer olivolja i samma stekpanna om du behöver, och tillsätt sedan löken och vitlöken. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter.
Häll i laktosfri grädde, kycklingbuljong, torkad dragon och timjan i stekpannan. Rör om och låt såsen sjuda i cirka 5-7 minuter, eller tills den tjocknar något.
Lägg tillbaka kycklingfiléerna i såsen och låt dem bli uppvärmda igen i såsen i några minuter.
Servera kycklingen med den laktosfria gräddsåsen med valfria tillbehör, som kokt potatis, ris eller grönsaker.
Garnera med färsk persilja eller andra örter innan servering.
Det här receptet ger en krämig och smakrik gräddsås som passar perfekt till kyckling. Du kan också anpassa smaken genom att lägga till andra kryddor eller grönsaker efter smak och tycke. Lycka till!