Glutenfri pizza på restaurang och pizzeria Remo
Recept på glutenfri pizza och restaurang Remo i Uppsala
Catering i Uppsala både glutenfritt och även vegansk
Självklart! Här kommer ett detaljerat recept på en god och enkel glutenfri pizza, samt information om Restaurang Remo i Uppsala.
🍕 Recept: Glutenfri pizzadeg
Närodlade grönsaker bär och frukt samt även skicka blommor
Att baka en glutenfri pizza hemma är både enkelt och gott. Detta recept ger en smidig deg med fin smak och textur.
Ingredienser (för 4 pizzor):
-
2½ dl ljummet vatten (ca 37°C)
-
25 g färsk jäst
-
1 msk fiberhusk
-
2 msk olivolja
-
1 tsk honung
-
1 tsk salt
-
5 dl glutenfri mjölmix (spara ½ dl till utbakning)
Så här gör du:
-
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, fiberhusk, olivolja, honung och salt. Rör om och låt stå i 5 minuter.
-
Tillsätt mjölmixen (spara ½ dl till utbakning) och arbeta degen i ca 5 minuter tills den blir smidig.
-
Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 30–60 minuter tills den har fördubblats i storlek.
-
Sätt ugnen på 250°C och placera en plåt i mitten av ugnen för att förvärma.
-
Dela degen i fyra delar på ett mjölat bakbord. Forma varje del till en rund, tunn pizzabotten och lägg på bakplåtspapper.
-
Toppa pizzorna med dina favoritingredienser.
-
Dra över bakplåtspappret med pizzorna på den heta plåten i ugnen. Grädda i ca 7 minuter tills pizzorna får fin färg
Tips: För en extra krispig botten, kavla ut degen mellan två bakplåtspapper
🍽️ Restaurang Remo i Uppsala
Restaurang Remo är en populär och välrenommerad restaurang belägen på Tunagatan 28 i Uppsala. De erbjuder en elegant atmosfär och en varierad meny med rätter från olika kök runt om i världen.
Öppettider:
-
Måndag – Torsdag: 11:00 – 21:00
-
Fredag – Söndag: 11:00 – 22:00
Kontakt:
-
Adress: Tunagatan 28, 753 37 Uppsala
-
Telefon: 018-24 06 80
-
Hemsida:
-
Restaurangen erbjuder även avhämtning och hemkörning via Foodora.
Observera: Det finns ingen specifik information om glutenfria pizzor på deras meny. Det kan vara en god idé att kontakta restaurangen direkt för att höra om de kan erbjuda glutenfria alternativ.
Oavsett om du väljer att baka din egen glutenfria pizza hemma eller besöka Restaurang Remo i Uppsala, hoppas jag att du får en smakrik upplevelse!
Här kommer ett riktigt gott och enkelt recept på glutenfri pizza – perfekt för dig som vill njuta av pizza utan att oroa dig för gluten.
🍕 Glutenfri pizzadeg – grundrecept
Ingredienser (för 2 stora eller 4 små pizzor):
-
25 g färsk jäst (eller 1/2 påse torrjäst)
-
2 ½ dl ljummet vatten (37°C)
-
1 tsk socker eller honung
-
1 tsk salt
-
2 msk olivolja
-
1 msk fiberhusk
-
4–5 dl glutenfri mjölmix (gärna för bröd/bakning, t.ex. Finax, Semper eller Lailas)
Så gör du:
-
Blanda jäst och vatten:
Smula ner jästen i en bunke, häll i det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker/honung. -
Rör i fiberhusk:
Tillsätt fiberhusk och låt stå i 5–10 minuter tills vätskan tjocknar något. -
Tillsätt olja och salt:
Rör ner olivolja och salt. -
Arbeta in mjölmix:
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig, lite kladdig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. -
Forma pizzabottnar:
Strö lite glutenfritt mjöl på bakbordet och forma pizzabottnar med lätt mjölade händer eller kavla ut dem mellan bakplåtspapper. -
Förgrädda (valfritt):
Förgrädda bottnarna i 5–7 minuter i 225°C för extra krispighet. -
Toppa pizzan:
Lägg på tomatsås, ost och dina favoritpålägg. Tips: skinka, svamp, paprika, oliver eller veganska alternativ. -
Grädda pizzan:
Grädda i mitten av ugnen, 225°C i 10–12 minuter tills osten bubblar och kanterna fått färg.
🍅 Snabb tomatsås till pizzan
-
1 burk krossade tomater
-
1 vitlöksklyfta (pressad)
-
1 msk olivolja
-
1 tsk oregano eller basilika
-
Salt och peppar efter smak
Blanda ihop allt i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter.
Vill du ha ett veganskt alternativ eller en extra krispig botten med t.ex. blomkål eller mandelmjöl? Jag kan anpassa receptet efter dina önskemål!
Lämna ett svar