Arbetsträning, Hälsa

Ny arbetsträningsplats

ARBETSTRÄNING

För två veckor sedan började jag ny arbetsträningsplats.  Det är väldigt svårt att få en plats inom administration trots att det är gratis arbetskraft.  Jag behöver visserligen handledning men jag har goda kunskaper så det borde inte vara så svårt tycker jag.

Så nu har jag i alla fall fått en plats på ett församlingshem. Jag är väldigt glad att möjligheten finns och jag får ersättning men det är inte det ultimata för min onda rygg.

Vi är några som arbetstränar och har olika bekymmer,  väldigt skönt att vi kan stötta och uppmuntra varandra.  Det vi gör är bland annat städar församlingshemmet, kyrkan , vi bakar. Utomhus är det en hel del odlingsbäddar som vi tar hand om. Vi har ett litet växthus där vi har lite som vi har sått. Det är även inrett med bord och stolar så det finns tillfälle för fika därinne.

Vi har möjlighet att gå ifrån för vila när vi behöver det men det är ändå tufft för onda ryggar. Och busskommunikationerna är inte de bästa så mycket av min energi går åt till transporten dit och hem.

En dag skulle vi ta en skogspromenad och titta på Kolera-kyrkogården, det var en intressant promenad men den tog nästan 2 timmar. Vi har en liten grillplats, där hade vi först lite avslappningsövningar och sedan fortsatte vi runt. Men jag blev helt förstörd av det och känner fortfarande av det. Hade aldrig trott att det var så långt att gå. När vi kom ut ur skogen fick en kollega hämta sin bil och hämta mig till församlingshemmet innan jag åkte hem