Skip to content
Bryssel

Studiebesök EU parlamentet

BESÖK EU

Efter frukost samlades vi vid hotell foajén för att ta tunnelbanan in till stan för första besöket för dagen,  LO- kontoret.  Det var igår lätt det här med att skaffa biljett,  hitta rätt tåg i ett annat land där dem flesta pratar nästan bara franska,  vissa pratade engelska.  Men till slut kom vi fram i alla fall.  Det var intressant att höra hur LO jobbar,  höra mer ur det fackliga fungerar i Bryssel.

Till lunch tog vi en promenad genom parken till ett lunch ställe inte så långt ifrån kommisionen, där vårat nästa besök var.  Jag hittade en sallad,  annars är det inte så lätt med glutenfritt i Belgien.

På EU kommisionen var det stenkoll på säkerhetskollen.  Passkontroll,  gå igenom samma sorts säkerhetskontroll som på flygplatsen.   Väl inne fick höra hur kommissionärerna jobbar bland annat.

EU PARLAMENTET

Inne på parlamentet var det också stor säkerhetskontroll liknande flygplatsen,  vi fick lägga jackan och allt löst i lådor som åkte genom kamera och vi blev scannade.  Vi blev guidade till rätt sal som vi skulle få lyssna på parlamentarikern.  Vi fick höra bland annat hur dem jobbar, hur länge deras period är, med mera.  När vi klara där tog vi taxi tillbaka, jag och två till. En del tog tunnelbanan och vissa gick tillbaka till hotellet, det var ju julmarknader runt om i stan. Väl på hotellet blev det lite vila för det var en intensiv dag, tills vi skulle bege oss till restaurangen på kvällen för gemensam middag. Vi hade bokat bord på Amadeus där vi blev serverade

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *