Skip to content
Celiaki, Glutenfritt, Mässa, Stockholm

Mat för livet mässan 2022

Mässa med glutenfria produkter

Fredagtill lördag var det Mat för livet mässa i Kista, Stockholm. Det är mässa med glutenfria och laktosfria produkter.

Jag har inte haft möjlighet att åka dit sedan jag fick diagnosen. Första året blev det inte av och sedan kom pandemin som satte stopp , då var mässan digital. Det var den i år också till viss del men nu  hade jag möjlighet att åka med sambon.

Vi åkte på fredag morgon med tåget från Göteborg,  Anlände till Stockholm vid 12,30, vi gick direkt till tunnelbanan och åkte till Kista centrum. Där fick vi byta till buss. Vi hade bokat på Hotell Scandic Victoria Tower som låg vägg i vägg med mässan.  När vi checkat in så behövde vi äta en sen lunch, så vi hittade ett ställe som också låg bredvid hotellet.

Väl inne på mässan så var det mängder med utställare, dem mest kända som jag är van med: Fria Bröd, Schär,  Hans och Greta, Lysings. Lysings har jag inte handlat av tidigare men läst mycket om dem. Dem kör runt med sin bil till olika städer och man får beställa av dem och så goda produkter dem har! Det fanns även en hel del nya företag och det blev jag väldigt glad över för det är många som är glutenintoleranta och många uteställen som inte alltid förstår hur viktigt det är med glutenfritt för oss med Celiaki.

Vi tog även en runda på lördag förmiddag innan vi åkte hem och då blev även en del inköp även då. Innan vi åkte till centralen och inväntade tåget till Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *