Resor, Stockholm, Utbildning

Utbildning i Stockholm

FÖRETAGSEVENT

Förra helgen var det utbildning med företagsevent i Stockholm.  Jag åkte från Göteborg 11.30 och var uppe i Stockholm 15.30.  Första gången jag var i Stockholm själv men hade bokat hotell vid Hötorget där vi hade bott tidigare.  Och jag visste var det låg och hur det funkade.  Men det var lite läskigt att gå på centralstationen själv. Jag följde strömmen och visste att jag skulle ut på Vasagatan. Väl framme på hotellet,  checkade jag in och åkte hissen upp till andra våningen.  Mitt rum låg med utsikt mot Cubus och Clas Olson bland annat.

Framme på hotellet

När jag packat upp och vilat mig lite tog jag mig ut då på stan för att äta lite och sedan kontaktade jag min kollega som jag mötte upp för att försöka hitta kongresshallen där vi skulle vara på lördagen.  Till slut efter mycket letande och snurrande på gpsen så hittade vi stället men inte hur vi skulle ta oss dit.  Till slut behövde jag ta mig hem till hotellet och vila ryggen tog det bara lugnt framför tvn resten av kvällen.  Förutom att jag tog en kaffe nere i baren.

LÖRDAGMORGON

Lördagsmorgonen vaknade jag runt 07.30-tiden, gjorde mig iordning och gick ner till frukosten.  Scandic hotellen har alltid så bra med glutenfritt utbud, dem har en hörna med bara glutenfritt och laktosfritt. Så det blev bröd med pålägg, kaffe, juice, youghurt med flingor. Det var riktigt gott.

Strax efter halv tio begav jag mig från hotellet bort till centralstationen där jag skulle möta upp några andra kollegor som visste bättre hur vi skulle gå.  Så vi var framme i god tid innan eventet skulle börja, mer om deta i nästa inlägg.

Kvällen avslutade jag först med kaffe och macka på cafe´Vetekatten och sedan vila på hotellet, kikade lite på tvn och ett samtal hem till sambon. jag somnade rätt tidigt den kvällen men glad och stolt över mig själv.

Söndag morgon

Söndag morgon vaknade jag ungefär samma tid, gick ner till frukosten. Nu provade jag även deras äggröra och stekt bacon. Jag brukar inte äta sånt till frukost men nu kände jag för det 😉 .  Efter frukost packade jag resväskan för hemfärd vid lunch. Vid 10 -tiden tog jag en promenad i nä rområdet, bland annat till Sergels torg, vidare ner till Drottninggatan, hittade Emilio Ingrossos restaurang som får bli nästa besök i Stockholm.  Tillbaka till rummet och vilade ryggen lite innan det var dags att gå neråt till centralen. På vägen in till Vetekatten och köpte lunch att ha på tåget.

Hemresan

Det var en lång tågresa hem på grund av spårarbete åkte vi över Västerås och sedan ner mot Göteborg. Nästan 5 timmar tog resan hem. Tur det finns Play på surfplattan. Jag var hemma 19.30 så det blev en tidig kväll.