Midsommar

Midsommarafton från barndomen

Minnen från barndomen

Så här i midsommar tid så kommer minnena från barndomen,  jag tillbringade mycket av min barndom i en liten ort på Orust, Kungsviken. Min mamma var född där så vi var mycket där bland hela släkten.  Mamma hade 4 syskon, varav bara en kvar i livet  så det blev några kusiner i alla olika åldrar.  Där var många båtbyggare,  så även min morfar.  Han byggde träbåtar och senare när min mammas två bröder blev äldre tog dem över och startade båtvarv, segelbåtar i plast. Malö Yacht. Tyvärr är inte båtvarvet inom släkten längre.

Som tradition för väldigt många år sedan så pyntades midsommarstången överst med segelbåtar i toppen som symboliserar båtbyggarna på orten.  Än idag så lever den tradition vidare och jag är väldigt stolt över mitt ursprung.  Dem minnena kommer alltid tillbaka varje midsommar.  Tyvärr kunde vi inte åka dit i år på midsommar på grund av min fotled inte var riktigt läkt och det är ju lite bökigt att hoppa runt på kryckor.

Har ni möjlighet att åka dit någon gång på midsommar så rekommenderar jag