Hälsa, Rehab

Hur det går med min brutna fot

Rehab med foten 

Nu har det gått fyra veckor sedan jag bröt fotleden,  och det går sakta framåt.  Foten läker bra så förra tisdagen kunde jag ta bort gipset och har en ortos stövel istället.  Jag kan ta av den exempelvis på kvällarna när jag sitter i soffan och kollar tv. Men jag får, ont när jag inte har den på, förutom idag har det inte gjort så ont.  Det är blödningen i foten om gör ont sa läkaren. Efter besöket hos läkaren fick jag träffa sjukgymnasten som lärde mig hur jag ska gå,  jag fick ett hemtränings program jag gör varje dag.

Hemtjänsten kommer en gång i veckan och hjälper mig med duschen och hårtvätten,  det känns väldigt tryggt.  Jag är tacksam att hjälpen finns för det är inte något vidare när man inte klarar sig själv.  Jag blir bättre och bättre och har fått tid till återbesök hos ortopeden och då slipper jag förhoppningsvis ortosen.  Det blir röntgen innan jag träffar läkaren.