Påsk

Påskafton 2022

PÅSKLUNCH

Påskafton var jag och sambon på Hotell Solliden i Stenungsund, vi hade bokat påsklunch som var uppdukat som buffe´.  Det var sill, lax i olika former kokta ägghalvor, Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, lammkorv, lammkööt, potatis. Dessertbordet bestod av äggost( som är traditionellt i Bohuslän), budapesttårta, vanlig tårta och kaffe. Det var riktigt gott och så bra kundservice av personalen. Vi har varit där i några år nu till Påsk, midsommar och jul. det har blivit av en tradition för oss. Det är även bra för dem som inte tål gluten så jag är väldigt glad vi har hittat den restaurangen.

 

Stenungsund

Stenungsund är en ort på västkusten, inte så långt ifrån där vi bor. Där bodde jag min 4 första levnadsår, sedan flyttade jag dit i slutet på 1990-talet och bodde där några år.

Vi har en kompis som bor där så efter påsklunchen mötte vi upp henne och åkte till en av badplatserna, som kallas Hawaii. Vi hade fikakorg med oss och njöt av solen.

På 1980 talet när Tjörnbron rasade, så körde färjan där mellan Tjörn och Stenungsön, en del av det finns kvar där, som ni ser på bilden