Jul

God jul đŸŽ…đŸ€¶đŸŒČ

GOD JUL

Hoppas ni har en fin julafton.  HÀr Àr det bara sambon och jag,  vi vÀntade pÄ att klockan ska bli 15 och titta pÄ Kalle Anka.  Under gÄrdagen var fullt upp med att handla pÄ förmiddagen och eftermiddagen gick Ät att koka skinkan.

 

 

ÄGGOST

I torsdags eftermiddag gjorde jag Ă€ggost,  det är en bohuslĂ€nsk tradition,  man blandar ihop mjölk Ă€gg, grĂ€s och grĂ€ddfil och lĂ„ter massan att sjuda tills den tjocknar.  Sen lĂ„ter man det stĂ„ i en sĂ€rskilt mönstrad form , helst över natten.  Och nuförtiden Ă€ter man den som dessert med björnbĂ€rs sylt till.  Men det finns vĂ€lkommen mĂ„nga olika recept pĂ„ den,  men ja har recept frĂ„n min mormor och jag Ă€r sĂ„ glad att min mamma lĂ€rde mig och min syster att göra den nu nĂ€rmar hon inte Ă€r med oss lĂ€ngre.