Sommar

Sol och bad på 1980-talet

 

Underbar sommar

Vilka underbara sommardagar vi har haft! många dagar med sol och bad och en härlig inledning på sambons semester. Vi har badat och solat mycket. Då jag är uppvuxen vid havet kan jag känna att det ibland är jobbigt att inte ha gångavstånd till stranden. Det får mig att tänka på min barndoms sommar.

Jag är uppvuxen i Ellös en lite ort på Orust på Västkusten några mil norr om Göteborg med båtbyggare i släkten så vi hade ju också båt fast inte så stora segelbåtar som byggdes på båtvarven.  I början hade vi en träeka.  Sedan bytte vi till en plasteka, vi kunde se hamnen och våran båtplats från köksfönstret. 5 minuters gångväg till stranden,  och mellan stranden och hemmet låg en kiosk så det var perfekt med glass på hemvägen efter badet.   Men jag föredrog när vi åkte ut med båten  till en liten holme, oftast hittade vi en holme som det knappt var någon på. Jag har aldrig gillat att knö på stranden.