Hälsa, Okategoriserade, Vaccination

Första vaccin dosen Covid-19

Covid Vaccinet

 

Äntligen har vi fått första sprutan. Som jag har jagat efter tider. Olyckligtvis så bor vi i Västra Götaland och där har det inte varit den bästa utdelningen av vaccinet.  Som jag skrev i ett tidigare inlägg så när våran åldersgrupp släpptes så var det helt omöjligt att få någon tid. Alla var som hökar och tiderna tog slut lika fort som man blinkade. Och helt plötsligt så fanns det varken vaccin eller tider att få på den orten där vi bor.

Men så helt plötsligt en dag när jag läste lokal tidningen online så stod det en liten notis om detta bekymmer.  På 1177.se hade dem ändrat så dem hade en länk till dem bokningsbara tiderna och där fick vi tid både sambon och jag i Skandinavium i Göteborg hade Närhälsan ordnat så vi fick tid i fredags 28 Maj.

Sambon hade jobbat natt så jag väckte han tidigare, han brukar sova till 14 tiden ungefär.  När vi kom till arenan, det är ju Göteborgs hockey lags hemma arena bland annat, så var det en liten kö. Vi fick gå in 1 åt gången i ett litet bås där fick vi sprutan och vi hade fyllt i en blankett innan som man skulle ha med sig. Vi fick veta nästa tid för dos 2 också.  Vi fick vänta i väntrummet i 15 minuter ifall vi skulle få en reaktion. Sedan åkte vi hemåt.

De enda biverkningar vi hade var lite ont i armen så vi var väldigt trötta i helgen då vi inte kunnat sova riktigt men nu har det släppt. Det känns väldigt skönt.

Nästa dos får vi 9 Juli, i lagom tid innan semestern. Hoppas ni andra som väntar inte behöver vänta så länge.

Ha det fint i sommar värmen