Hemmet

Våren är på väg

Vilka underbara dagar det ha varit, snön som smälter, +grader, solsken fast idag har det varit dimma här. Fåglar som kvittrar och även om det har varit dimmigt så har det ändå varit väldigt skönt ute.

Jag tog mig en promenad efter lunch när jag skulle till rehab och få handträning. Nu i corona tider är grupp träffarna inställda men jag har fått några behandlingar på egen hand, där jag doppar händerna i varmt paraffin och sitter i 20 minuter med händerna inpackade i plastpåsar och grytvantar. Träningen med leran gör jag hemma.

Snart kan man sätta sig på utsidan med en kopp kaffe och bara njuta av vårsolen och bättre tider. Vi har förmiddags sol vid köksfönstret och eftermiddags – och kvälls sol på balkongen. På våren brukar jag ta balkongstolen och sätta mig på kökssidan med en kopp kaffe och då mår jag som bäst. Och nu när jag jobbar hemifrån är det en perfekt arbetsplats. På sommaren blir det för varmt på framsidan, då väntar jag till solen kommer på balkong sidan.  Fast det hände förra sommaren att jag kunde sitta på balkongen och jobba på förmiddagen i skuggan när det var så varmt.