Föreläsning Skoliosföreningen

Igår lyssnade jag på en föreläsning via Skoliosföreningen, om ostoepat behandling.  Genom Zoom var det online föreläsning. Det var väldigt intressant att lyssna på, först fick vi lyssna på ostoepatens arbete hur dem jobbar och information om själva behandlingen. Dem behandlar patienten med enbart händerna. Vid första besöket gör dem en ortopedisk testning, individuell behovsanpassad behandling, den kollar led och muskel funktion, rörelse förmåga bl. a. Målet är att hjälpa patienten med att få kroppens funktion och rörlighet, stärka musklerna kring rygg och bäcken.

I Sverige finns det numera bara en utbildning och den ligger i Göteborg, Stockholm har haft tidigare men nu finns bara en,  Ostoepaten är inte legitimerad och arbetar privat. De flesta patienter som söker hjälp hos ostoepat har någon form av skolios.

Jag har funderat tidigare att kontakta en ostoepat men känner mig mest trygg med naprapaten jag går hos. Han känner min rygg och min historia så bra så jag vågar inte prova något nytt.

 

Lämna ett svar

Till startsidan