Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Trevlig 1 Advent

Trevlig 1 advent till er alla. Hoppas ni har det bra. varit på promenad på fm , lite kallt är det nu -2grader igår hade vi -4 grader men hellre det än grått regnigt trist väder. På eftermiddagen har jag bakat kokoskakor och kollat lite på play på datorn.  Min dator är på service så har den förra datorn kvar men den är så trög så använder helst inte den. Har mobilen och plattan och sambon har som tur är stationär dator.

Jag blev så glad när vi var och handlade, såg att dem hade Led ljus tilladvents ljusstaken. Jag har en gammal ljus stake från min mormor och morfar. En gammal trästock så jag har aldrig kunnat ha den tänd. Men nu kan jag använda den med Led ljus. Batteri driven och timer.

Jag är uppvuxen på landet, på Orust , västkusten. Min mamma har berättat om den trä ljusstaken. Min mormor bad morfar att gå till skogen och hämta en liten stock och borra hål i den till ljusstake. Men det blev ett hål för mycket så det är 5 hål istället för 4. För mig är det en väldigt värdefull story och betydelsefull. Varken mina föräldrar eller Mor- Far föräldrar finns kvar i livet men jag känner mammas närvaro ändå. Hon var min bästa vän och 6 december är det 3 år sedan hon gick bort. Saknaden är så stor.

Ha en fin kväll. Här blir det Lussekatter och pepparkakor till kaffet innan sambon åker till jobbet.

 

Lämna ett svar