Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Tuff vecka går mot sitt slut

Den här tuffa veckan går äntligen mot sitt slut.

I torsdags var dagen jag skulle göra både gastroskopi och koloskopi. Det började för snart 2 månader sedan när jag skulle kolla upp min värk i höger handled troligen något reumatiskt. Jag tog en hel del prover på vårdcentralen men då dem visade låga värden ville läkaren kolla upp detta så blev det fler provtagningar, till slut även remiss för röntgen. Jag fick vänta i 3 veckor och skulle förbereda mig för både gastroskopi och koloskopi. Gastroskopi har jag gjort flera gånger tidigare, det var så dem upptäckte min celiaki,  men koloskopi har jag aldrig gjort tidigare.  En vecka innan undersökningen skulle jag undvika fiber kost.  Men dagen innan var allra värst.  Då fick jag inte äta fast föda efter 09.00, bara soppa m.m.  Jag kunde inte ta mina smärtstillande tabletter och vid 2 tillfällen skulle jag dricka en påsar laxermedel, pulver som blandas med vatten. Den första dosen kl. 14.00 och den andra dosen kl. 20.00.

 

Laxeringsmedlet jag skulle ta 2 ggr dagen innan undersökningen

 

Dricka massa vatten och 2 timmar före undersökningen fick jag dricka det sista. Under natten vaknade jag med migrän, får det rätt som det är pga min stressiga situation så jag har bra läkemedel hemma, om jag tar dem i rätt tillfälle.  Samtidigt som jag fick diarréer av laxermedlet.  Men till slut så blev klockan i alla fall 09.30 så det var dags att åka till sjukhuset. Min fina sambo hade tagit ledigt för att köra mig och hämta mig. Men när vi kom till sjukhusets entré stod en vakt i dessa Corona tider och kollade alla som gick in så min sambo fick inte gå med in. Det tyckte jag var väldigt jobbigt för jag ville ha hans sällskap under undersökningen.

När jag kom till dag kirurgen och anmälde mig fick jag vänta en kort stund innan jag fick gå in och byta om,  fick träffa en sköterska som först satte dropp och jag fick även läkemedel mot illamåendet. När jag kom in på operations salen skulle jag få bedövnings spray i halsen och den är så väldigt otrevlig. Men det gick till slut i alla fall. Själva gastroskopin gick bra och inga problem hittades. Koloskopin gick också bra men var väldigt otrevligt.  Fick besked om att det inte var något allvarligt och det var det som jag hade oroat mig för så det var väldigt lugnande.

På uppvaket skulle jag få kaffe och mackor, åh vad jag hade längtat nu. Men jag han bara börja äta så kom illamåendet igen och jag kräktes hela dagen sen,  försökte med olika sorters hjälp. Men vid halv fyra skulle dagkirurgen gå hem för dagen så då blev jag förflyttad till akuten.  Samma där, fick inte behålla maten, när jag till slut fick träffa läkaren så skulle jag få en spruta med muskel avslappnande mot migränen.  Jag har varit på akuten ett par gånger innan så då har jag fått en sån spruta mot migrän. Efter en stund somnade jag och när jag vaknade kände mig så pass pigg att jag ville åka hem.  Så när allt var fixat, sjuktaxin hade kommit så var jag till slut hemma igen hos min älskling.

Så långt och jobbigt dygn vill jag inte vara med om igen.  Men personalen på både dagkirurgen och akuten var underbara.

Nu är det söndag kväll och jag mår bättre, orken kommer så sakta tillbaka och jag njuter av kvällen med sambon innan han åker till jobbet och nattskiftet.  Och så tacksam för det jag har.

Lämna ett svar