Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hjälpmedel

Igår var jag hos arbetsterapeuten för mina besvär för handleden.

Jag har i några år haft känning av vad jag tror är något reumatiskt. Det finns på nära håll i släkten och min mamma hade mycket besvär av Artrit. Har sedan något år tillbaka gått i en handträningsgrupp hos arbetsterapeuten där vi doppar händerna i varm paraffin och sitter inlindade med plastpåse och sedan händerna i gryt antar och sitter så i ca 20 minuter. Det är så varmt och skönt för lederna. Efter det så har vi träning med lera en stund. Vi är en liten grupp på 4 tjejer i olika åldrar, innan corona var vi 5 st. Och det är så skönt att träffa och vara social med andra likasinnade som vet hur det är att leva med värk och allt som det innebär.

Jag har en längre tid haft ett handledsstöd som jag har använt allt oftare nu. Har skaffat mig en surfplatta så jag kan jobba online i soffan eller när jag behöver vila i sängen.

 

 

Handledsortos

 

Vi träffas varje måndag fm och jag har fått mer och mer ont i min tumme. Jag vaknar ibland på nätterna av värk i tumme och handled så i måndags på behandlingen så pratade jag med arbetsterapeuten och fick en tid redan dagen efter, igår tisdag 3 november, fick prova ut en tum ortos som hon skapade under tiden. Den har jag på natten lite lättare blev det allt men har bara haft den 1 natt än så länge

 

 

Lämna ett svar