Inlägg

Att ta körkort med en körkortsplan

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko

Att ta körkort med en körkortsplan

Tidigare gick det bara att ta körkort genom att åka till en bilskola och beställa tid för körlektioner och tester. Man fick info på plats och gick sen hem för att plugga i boken inför nästa test. Innan det är dags för skrivning och uppkörning.

För att spara pengar kan man övningsköra hemma med någon familjemedlem eller bekant. Den personen måste vara en godkänd handledare genom att gå en utbildning. Ska handledaren övningsköra med flera personer måste handledaren vara godkänd för varje elev som handledaren ska köra med.

Idag har dom flesta en mobiltelefon. På den kan du gå in på Trafiko hemsida och anmäla dig. Där får du bla hjälp med teori, körkortsplan och övningskörning hemma.

Allt i rätt ordning

När du ska skaffa dig ett körkort är det inte bara att köra och skriva prov. Det finns andra saker som du måste göra och i rätt ordning för att allt ska gå rätt till.

Körkortsplanen innehåller steg för steg med vad du ska börja med. Och det första du måste göra är att ta ett synprov hos en optiker. Utan det så får du inget körkortstillstånd som du sen ska söka om.

Sen fortsätter planen med vad som ska göras tills du till slut står med ditt körkort i handen.

Körkortsfrågor

Har du svårt att sitta och plugga i en bok med mycket info ? Då kan det också vara jobbigt att försöka lära sig all info som står i körkortsboken.

På Trafiko kan du lyssna på ljudbok, e-bok och göra körkortsfrågor. Körkortsfrågorna kommer från Transportstyrelsen för att du ska klara ditt teoriprov sen. Teorin finns också på flera språk.

Övningskörning

När du övningskör hemma är det lätt att den som övningskör med dig inte tänker på allt för vissa saker är så självklara för dom som haft körkort länge. På Trafiko’s plattform finns det en bra vägledning så att inget glöms och alla du får lära dig allt i rätt ordning.

Du får också veta vad du kommer att få göra när du kör upp och hur du blir godkänd.

Webshop

Det finns också en webshop där du kan köpa alla 1000 körkortsfrågor, teoripaket och körkortsboken antingen i bokform, ljudbok eller e-bok.