Livsstil

Laktosfritt

Äntligen laktosfri mellanmjölk i en mindre förpackning.
Lagom storlek att ha med sig på picknicken, tågresan, semestern.
Som laktosintolerant har jag tidigare fått ha lite mjölk med mig i en extra flaska när jag ska på pickninck, tågresa m.m men nu finns 3 dl
Det började för 2 år sedan ungefär. Jag hade fått diagnosen Celiaki 2 år tidigare, hade lärt mig att äta glutenfritt och accepterat läget för det var inte lätt. Då var inte glutenfritt utbud så stort som det är nu. Jag hade fått ordning på magen och kommit in i rutinerna med special kost. Så började det smyga på sig så smått, med ont i magen, liknande känsla som när jag fått i mig gluten, så fort jag druckit mjölk, kaffe med mjölk bl. a
Så jag sökte läkare och ville göra test. Jag blev uppmanad att gå över till laktosfritt under 2 vecor. Redan efter 1 vecka så märkte jag förbättring så när läkaren kontaktade mig igen så blev jag konstaterad med laktosintolerant