Okategoriserade

Träna hos sjukgymnasten

Äntligen så har jag kommit igång med träningen hos sjukgymnasten.  Jag gillar att träna på gym men periodvis så får jag ta det lugnt då min värk går i skov.  I slutet på vintern och början på våren så fick jag tillbaka min värk i axeln så då blev det akupunktur behandling så träningen fick vänta. Jag gjorde så gott jag kunde med hemma träning och promenader men det var ju inte riktigt samma sak. Dessutom kom  Corona så då vågade jag inte träna för smittans skull.  Så när semestrarna var slut och vardagen kom igång igen så bokade jag tid hos min sjukgymnast. Känns skönt att vara igång igen.

Jag har en väldigt bra sjukgymnast och som ingår i teamet som har kontakt med min läkare, där även arbetsterapeut ingår.

Den här hösten hoppas jag inte blir lika intensiv som våren blev. Förutom behandling för axeln så hade jag handträning för mina händer på måndagar hos arbetsterapeuten. Jag har förmodligen någon reumatisk värk i höger handled. Det finns på nära håll i släkten så jag är inte förvånad. På handtränings gruppen får vi doppa händerna i varm paraffin och sitta i ca 20 minuter, och sedan är det lite handgymnastik med lera. Händerna mår så gott av det. Ny omgång startar 5 oktober . Jag har bett läkaren skicka remiss till reumatologen. Men då behövs nu läkarundersökning och min listade läkare är föräldraledig till februari så jag ska få träffa en annan läkare som tar hand om ordinarie läkares patienter under tiden.

Ha en fin dag ❤️

Under våren gick jag även en smärthanteringskurs, den var bra och nyttig men det var för mycket på en gång.