Resor

Semester 2020 Del 2

Stockholmsresan 

 

20 juli kl 10.30 avgick tåget från Göteborgs central. Det var rätt så fullt med resenärer med tanke på restriktionerna, jag fick sätet framför sambon men det gick bra ändå. Lyssnade på ljudbok, löste korsord så resan gick rätt snabbt ändå. Vid 14 tiden kom vi till hotellet vid Medborgarplatsen. Efter incheckning och lite vila å tog vi oss till t-banan (som låg alldeles runt hörnet) och först till Globen arena och kollade runt 😊 sedan vidare till Gamla stan och åt middag på restaurang “Under kastanjen”.  Efter en god middag fortsatte vi bort förbi Kungliga slottet och vid Skeppsbron köpte vi glass. Det blev väldigt mycket foton det är så mycket intressant att ta kort på.

Trötta efter en välbesökt eftermiddag så tog vi det lugnt på hotellet på kvällen.

Tisdag 21 juli var det något mulen dag och vi hade inga direkta planer så vi tog t-banan ut till Vällingby och hälsade på en bekant, hon jobbade så vi gick bara in och hälsade en liten stund så hoppas vi att det kan bli bättre läge att ses lite längre nästa år 🙂❤️

På eftermiddagen så tog vi en sightseeing på bl. a Stureplan och gick förbi Sturecompaniet. Vi letade upp en glutenfri restaurang för middag och det blev Texas Longhorn. Vi tog en kaffe på Vetekatten.

Onsdag 22 juli

Efter frukost började vi packa ihop för utcheckning.  Vi kunde lämna vårat bagage på hotellet, nere vid receptionen havet dem ett särskilt rum då vårat innan skulle gå hem förrän vid 17tiden.

Det blev en tur i Gamla stan igen, lunch på “Under kastanjen”, vi gick förbi Sveriges Riksdag, och fotade lite här och var 🙂❤️

 

Vi kommer tillbaka sommaren 2021 😍

Vid 16:30 gick tåget hemåt mot Göteborg och vid Göteborgs central tog vi lokal tåget hem till Ytterby

 

Globen Arena
Restaurang Under kastanjen
Hotell Scandic Malmen
Kungahuset