Resor

Eu besök i Bryssel

20180606

På svenska nationaldagen skulle vi göra våra studiebesök.

Vi började dagen med ett studiebesök på svenska Lo kontoret, dit tog vi tunnelbanan, det var inte så långt att gå från hotellet till tunnelbanan.  Efter det åt vi lunch ute och sedan var det dags att ta sig till EU parlamentet.  Några tog taxi men jag och sambon tog tunnelbanan och gick sista biten. På vägen dit gick vi förbi kontoret för europeiska ombudsmannen.  När vi väl fick komma in i parlaments byggnaden så var det väldigt skärptsäkerhets kontroll så vi fick tömma våra fickor och visa våra handväskor(vi som hade det ) och sedan blev vi  guidade upp till lokalen där vi fick träffa svenska besöks ansvariga och fick information. Sedan fick vi träffa Marita Ulvskog och det var väldigt intressant att lyssna på.

Tyvärr orkade inte min rygg med den långa dagen så jag kunde tyvärr inte vara med hela tiden utan fick ta taxin till hotellet och vila.

På kvällen avslutade vi med en gemensam middag och åt smarriga revben. Det var en liten promenads avstånd från hotellet till en liten mysig restaurang.

20180607

Efter frukost blev det att packa resväskorna för hemfärd.  Liten rundtur på stationen hann vi med innan transfern till flygplatsen skulle avgå.  Naturligtvis köpte vi Belgisk choklad 🙂

Hotellet var bra men i Belgien är dem inte så bra på det här med glutenfria alternativ.

Lunch blev det på flygplatsen och lite mer shopping där.   Och för att lindra min nervositet inför flygturen hem så gick jag undan och lyssnade på mindfulness.

När vi väl landade på flygplatsen så blev vi hämtade av min svärfar.

Stolt över mig själv att jag faktiskt vågade ta steget och sätta mig på ett flygplan.  Något jag inte trodde jag någonsin skulle göra och jag tror inte att jag hade gjort det om jag inte hade haft en så lugn man i mitt liv ❤