Bullar är något som dom flesta tycker om
Här är ett recept för glutenfri och laktosfria kanelbulle. Bullar som du kan baka och bjuda på eller frysa ner för senare tillfällen. Alla älskar bullar och det är bra att ha i frysen och kunna ta fram så kort sagt ska man alltid ha bullar hemma. Det är definitivt en sak som jag brukar baka. Till exempel vaniljbullar, kanelbullar och semlebullar.
Glutenfri och laktosfri kanelbulle
Ingredienser:
Deg:
50 g jäst
5 dl havremjölk (laktosfri)
1 dl strösocker
150 g mjölkfritt margarin
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
ca 14-15 dl glutenfri mjölmix (t.ex. havremjöl, rismjöl, mandelmjöl)
Fyllning:
100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
1 dl strösocker
2 msk kanel
Pensling och garnering:
1 ägg (eller havremjölk för veganska bullar)
pärlsocker
Glutenfri och laktosfri kanelbulle
Instruktioner:
Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummen havremjölk.
Tillsätt socker, mjölkfritt margarin, salt och fiberhusk. Rör om väl.
Tillsätt mjölmixen lite i taget och arbeta degen till en smidig och elastisk deg.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30-45 minuter, när dom slutligen fått den dubblats i storlek.
När degen jäser gör sedan fyllningen genom att blanda mjölkfritt margarin, strösocker och kanel till en jämn smet.
När degen jäst färdigt, dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.
Bred ut fyllningen på varje rektangel och rulla ihop dem från långsidan.
Skär varje rulle i ca 2 cm breda bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ytterligare 30-45 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, tills de fått fin färg.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk för att sedan ta hand om dom.
Njut av dina glutenfri och laktosfri kanelbulle och bjud på.